Mojama bitterballen

Mojama bitterballen

voor een stuk of 10 bitterballen

  • mojama, 2 x snee van ca. 5 mm dik
  • 50 g roomboter
  • Spaanse olijfolie virgin extra
  • 1 kleine ui
  • 4 eetl. meel
  • paneermeel
  • melk
  • 50 cl visbouillon, of een blokje of kant en klare
  • nootmuskaat
  • 1 ei

Snij een lapje van het stuk mojama af ter dikte van ongeveer 5 mm en snij dit in kleine blokjes.
Fruit deze kort in olijfolie virgin extra en houd ze apart.
Snij tevens de ui heel fijn en bak deze in de olijfolie zolang tot deze goudgelig van kleur is en lekker zacht.
Voeg er dan de roombotor aan toe en zodra dit gesmolten is, 4 eetlepels meel.
Goed roeren en en voeg er dan visbouillon aan toe tot een redelijke vaste massa is ontstaan.
Is de massa te dik voeg er dan melk aan toe tot de massa mooi kneedbaar is.
Verder nog wat nootmuskaat en goed roeren.
Het geheel goed uitspreiden over een bord / plaat en laten afkoelen.
Kluts het ei in een soepbord en in een ander soepbord leg een laagje paneermeel.
Maak kleine balletjes met de hand en haal deze door het ei en rol dan door het paneermeel.
Leg ze apart en maak de volgende bal.
Verhit ondertussen in een pan een laagje olijfolie virgin extra.
Leg de ballen in de hete olie en draai ze regelmatig rond tot ze mooi aan alle zijden goudbruin zijn.

Opdienen met mojo picon is een lekkere combi.

Bron: Spaanse Winkel

Terug