Minihamburgers met yoghurtsaus

Minihamburgers met yoghurtsaus

  • 500 g varkensgehakt
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 bakje kerstomaatjes
  • 1 courgette
  • 100 g rucola
  • 3 eetl. gehakte rozemarijn en oregano
  • 1 ei
  • 50 g paneermeel
  • 8 kleine hamburgerbroodjes
  • peper e& zout
    • voor de saus
  • 12½ cl magere yoghurt
  • 1 eetl. gehakte bieslook
  • ┬Ż theel. komijnpoeder
  • 1 theel. dragon
  • 1 eetl. dragonazijn
  • 1 eetl. olijfolie

Meng het gehakt met de sjalot, het ei, de kruiden en paneermeel.
Kruid met peper en zout.
Maak er 8 hamburgers van, laat ze 30 minuten rusten in de koelkast.
Meng de ingredi├źnten voor de yoghurtsaus.
Zet koel weg.
Spoel de courgette en tomaatjes.
Snijd de courgette in plakjes en halveer enkele kerstomaten.
Gril de burgers, het spek en de courgette op de barbecue.
Snijd de broodjes doormidden en rooster ze.
Beleg de broodjes met rucola, een burger, tomaat, courgette, spek en dressing.
Prik er een tomaatje op.
Lekker met koolsalade!

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug