Belegde mini-broodjes

mini_broodjes (3K)

voor 2 personen

  • 5 mini broodjes met zaadjes
  • enkele schijven gerookte zalm
  • mierikswortelpasta
  • sjalot
  • dille
  • roomkaas
  • dille
  • balsamicodressing
  • een stukje appel fijn gesneden
  • snoeptomaatje
  • erwtasperges
  • filet americain
  • sjalotje
  • zoetzure augurk in blokjes
  • takje peterselie
  • kwartelmousse
  • mengeling van noten en pitten
  • limoenconfituur
  • blaadje witlof
  • grijze garnalen
  • cocktail
  • sjalotje
  • stukjes tomaat
  • blaadje sla

Bak de broodjes een 8 tal min af in een voorverwarmde oven op 200 °C.
Snijd deze in de helft en nu maar beginnen met het dresseren.
Op het broodje met zalm, de zalm licht insmeren met mierikswortelpasta.
Ggarneer af met fijn gesneden sjalot en een takje dille.
Op het broodje roomkaas:kaas mengen met fijn gesneden dille en smeer op het broodje.
Werk af met fijn gesneden appel (in citroen gewenteld voor verkleuring), enkele druppels balsamicodressing erop, een half snoeptomaatje en erwtasperges.
Broodje goed beleggen met americain, fijn gesneden sjalotjes, de augurkjes en peterselie erop.

Broodje kwartelmousse
Meng de kwartelpaté met een beetje limoenconfituur, meng goed tot een gladde mousse en besmeer het broodje.
Werk af met blaadje witloof een beetje limoenconfituur erop strooi wat noten en pittenmengel erover.

Broodje grijze garnalen
Meng de garnalen met een beetje cocktail en besmeer het broodje.
Werk af met sjalot, tomaat fijn gesneden en een blaadje sla.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug