Mini broodje hamburger

Mini broodje hamburger

  • 8 mini hamburgerbroodjes
  • 500 g gehakt
  • 50 g ontbijtspek of bacon
  • 1 rode ui
  • 1 ei
  • 2 eetl. paneermeel
  • peper & zout
  • 2 theel. mosterd
  • bakje coleslaw
  • paar plakjes cheddar cheese
  • paar plakjes augurk
  • ketchup

Doe de gehakt in een kom samen met een halve heel fijn gesnipperde rode ui, eitje, paneermeel en een beetje peper en zout.
Verdeel het gehakt in achten en maak er mooie hamburgertjes van.
Bestrijk de hamburgers met olijfolie.
Doe een klein klontje boter in de pan en bak de hamburgers op middelhoog vuur in 3 à 4 minuten bruin.
Keer geregeld om.
Bestrijk nu de hamburgers met wat mosterd, draai om en bak 1 à 2 minuutjes.
Keer om en doe hetzelfde aan de andere kant van de burger.
Zet het vuur laag maar blijf de hamburgers bewegen.
In een andere pan bak je ondertussen het ontbijtspek tot het krokant is.
Snijd de andere helft van de rode ui in ringen en bak deze mee met het ontbijtspek.
Gebruik deze pan ook om je broodjes even kort te roosteren in het vet van het ontbijtspek (kan overigens ook kort in de oven).
Nu gaan we het broodje bouwen.
Begin met een flinke schep coleslaw, dan de burger, het uitgebakken ontbijtspek en daarbovenop een plak cheddar cheese.
Maak het geheel af met de rode ui en een plakje augurk.
Op de binnenzijde van de bovenkant van het broodje smeer je wat ketchup en voilà!

Terug