Mexicaanse asperge hotdogs

Mexicaanse asperge hotdogs

  • 4 broodjes
  • 1 avocado
  • 1 tomaat verse koriander
  • 80 g ontbijtspek
  • 4 eetl. crème fraîche
  • 2 handjes tortillachips
  • 4 jalapeños
  • 4 groene en/of witte asperges

Schil de asperges en verwijder de houtige onderkant.
Snijd de avocado en de tomaat in kleine blokjes.
Verkruimel de tortillachips.
Snijd de broodjes in het midden open en besmeer de binnenkant met crème fraîche.
Kook de asperges 7 minuten in zout water tot ze net beetgaar zijn.
De tijd is afhankelijk van de dikte.
Houd voor het zoutgehalte 9 g zout per liter water aan.
Giet af, laat ze iets afkoelen en dep ze voorzichtig droog.
Omwikkel ze vervolgens met ontbijtspek en bak de omwikkelde asperges in een pan mooi knapperig.
Leg de asperges met bacon in de besmeerde broodjes en bestrooi deze met avocado, tomaat, de verkruimelde tortillachips en verse koriander.
Voeg naar smaak wat gesneden jalapeños toe en serveer.

Bron: Verse oogst

Terug