Meritus hamburger van dunne lende met groenten zoetzuur

dunnelende_hamburger (2K)

  • dunne lende +/- 150 g per persoon in dunne plakjes
  • mozzarella liefst van buffelmelk
  • roquette salade
  • 4 stukken toastbrood
  • olijfolie
  • kruimel van noten
    • al dente gekookte groenten van de zoetzure soort
  • radijsjes
  • sjalot
  • pijpajuin
  • bloemkool
  • jonge venkel
  • tomaat . . .

Het toastbrood met olijfolie besprenkelen en onder de grill roosteren en warm houden.
De dunne plakjes Meritus dunne lende aanbakken en kruiden.
Eerst een stuk toastbrood nemen en daarop een laag vlees leggen.
Daarop de kruimel van noten en het slaatje van roquette als volgende.
Dan terug wat dunne lende vlees en afwerken met een schijfje mozzarella en als laatste nog een toast.
Dit alles nog eens kort opwarmen en serveren met de al dente gekookte groenten.
Daarbij kan u een eventueel zelfgemaakte ketchup of piccalilly serveren.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug