Meergranen-broodjes belegd met eitje vers van de pers en cruditeiten

meergranenbroodjes_eitje_cruditeiten (3K)

voor 2 personen

  • 2 meergranen-broodjes
  • 4 eitjes vers van de pers
  • bieslook
  • tijm
  • oregano
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes look
  • 1 tomaat
  • bladpeterselie
  • peper & zout
  • boter
  • een flinke scheut room
  • ijsbergsla
  • tomaat in partjes gesneden
  • schijven komkommer
  • enkele ringen fijn gesneden ajuin

Bak de broodjes ± 10 minuten in een voorverwarmde op 200 °C.
Kluts de eitjes met de room en de fijn gesneden kruiden.
Sjalotjes zeer fijn snijden de look door de lookperser doen, deze bij de eimassa doen.
De tomaat in blokjes snijden.
Laat een beetje boter smelten in een pan en voeg al de ingrediënten toe.
Laat op een zacht vuur stollen.
Beleg de doorgesneden broodjes met het heerlijk eike serveer er de ijsberg, komkommer, tomaat en fijn gesneden ringen ajuin bij.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug