Meergranen-broodje gevuld met heerlijke salade en groenten

meergranenbroodje_salade (3K)

voor 2 personen

  • 2 meergranen broodjes
  • 200 g tonijn uit blik in eigen vocht
  • 1 eetl. mayonaise
  • dille
  • mierikswortelpasta
  • peper
  • enkele druppels tabasco
  • 1 stukje komkommer
  • 2 radijsjes
  • 2 schijven tomaat
  • 6 blaadjes witlof
  • ½ rode ajuin

Broodjes 10 minuten afbakken in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Ajuin in zeer fijne blokjes snijden.
Witlof zeer fijn snijden.
Tomaat zeer fijn snijden.
Radijsjes in fijne blokjes snijden.
Komkommer in kleine blokjes snijden.
Mayonaise met mierikswortel, tabasco, peper en dille goed mengen.
Vocht verwijderen van de tonijn.
Meng tonijn en groenten onder elkaar spatel de saus er voorzichtig onder.
Snij de broodjes midden door en beleg met de tonijnsla werk af met blaadjes witlof, tomaat, komkommer en radijsjes.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug