Meergranen baguette de luxe speciaal

meergranen_baguette (3K)

voor 2 personen

  • 2 meergranen baguetten
  • 100 g gerookte zalm
  • een handvol velsla
  • een handvol rucola
  • een handvol geraspte wortelen
  • 1 tomaat
  • enkele ringen ajuin
  • geraspte Parmigiano Reggiano
  • 2 eetl. mayonaise
  • 1 theel. mierikswortelpasta
  • een beetje peper
  • een beetje fleur de sel
  • een scheutje witte porto
  • 3 radijsjes
  • een handvol zeekraal
  • 1 sjalotje
  • bieslook
  • 1 theel. citroensap

Bak de baguetten in de oven op 180 °C ± 12 minuten af, laat deze afkoelen.
Tomaten in schijven snijden.
Bereiding saus:
radijsjes fijn snijden,
zeekraal fijn snijden,
sjalotje fijn hakken,
bieslook fijn snijden.
Meng de ingrediënten goed onder elkaar.
Snij de baguetten in twee, snij in de lengte door, besmeer met de saus.
Beleg met veldsla, wortelen vervolgens de gerookte zalm, tomaatjes, ajuinringen, gemalen kaas nogmaals een beetje saus en vervolgens de rucola.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug