Mediterrane hamquiche met zwarte olijven en fetakaas

hamquiche (3K)

brunchgerecht voor 6 personen

  • 2 dikke plakken schouderham (100 g elk)
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 150 g fetakaas
  • 2 gele paprika's
  • 3 eetl. (olijf)olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theel. gyroskruiden
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 4 eieren
  • 1 potje (12½ cl) zure room

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Snijd de ham en de kaas in blokjes (1 cm).
Verwijder de zaadlijsten van de paprika's, snijd ze in smalle reepjes en bak ze in de olijfolie 5 minuten op een matig vuur.
Pel de teentjes knoflook, pers ze uit boven de paprika, voeg ook de gyroskruiden en de olijven toe en bak het geheel nog 1 minuut.
Klop de eieren los met de zure room.
Bekleed een springvorm (ca. 24 cm Ø) (eventueel ingevet en met bloem bestoven) met het bladerdeeg.
Prik met een vork hier en daar gaatjes in de bodem.
Schep het paprikamengsel, de hamblokjes en de kaas in de vorm.
Schenk het losgeklopte ei erop.
Bak de taart midden in de hete oven in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met een tomatensalade.

Brunchtip
Quiche Lorraine: een uientaart met spek en ui uit Lotharingen is de basis voor vele verrukkelijke hartige taarten.
Vervang voor de mediterrane variant de ham door ossentong, de paprika door broccoli en de olijven door zongedroogde tomaten.

Bron: Vlees.nl

Terug