Mediterrane hamburgers

voor 2 personen
  • 1 verpakking Lassie Minuutje Toverrijst
  • 2 hamburgers
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. olijfolie
  • 4 zongedroogde tomaten
  • 75 g fijngesnipperde ui
  • 1 eetl. mayonaise
  • 2 eetl.s crème fraîche
  • 1 eetl. (verse) groene pesto

Druk de hamburgers met een spatel platter, verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de hamburgers in ca. 7 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar.
Snijd intussen de courgette in plakken en de zongedroogde tomaat in repen.
Verhit de overige olie in een wok en roerbak hierin de ui met courgette en zongedroogde tomaat ca. 5 minuten.
Roer in een kom de mayonaise, crème fraîche en pesto tot een saus.
Haal de bakjes uit de magnetron.
Let op: de bakjes zijn heet!
Verwijder de afdekfolie volledig voor het serveren.
Verwijder de omverpakking van de rijst en trek de afdekfolie van de bakjes rijst een klein stukje - ca. 1 cm - open (niet geheel verwijderen!) of prik er een aantal gaatjes in.
Voeg eventueel zout naar smaak toe.
Verwarm de bakjes 1 minuut op maximaal vermogen (900 Watt)in de magnetron.
Indien 2 bakjes tegelijk in de magnetron worden geplaatst dan 1,5 minuut!*
* De tijd kan variëren afhankelijk van het vermogen van uw magnetron.
Haal de bakjes uit de magnetron.
Let op: de bakjes zijn heet!
Verwijder de afdekfolie volledig voor het serveren.
Schep de hamburgers, warme rijst en Mediterrane groente op 2 borden en serveer de saus over de hamburgers.

Bron: Lassie

Terug