Mediterrane gehaktballetjes

mediterrane_gehaktballetjes (3K)

  • 800 g rundsgehakt
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 3 eetl. gehakte peterselie
  • 1 gesnipperd chilipepertje
  • 1 gesnipperd knoflookteentje
  • olijfolie
  • 150 g zongedroogde tomaatjes
  • peper & zout
  • notensla
  • tomaatjes
  • geroosterde pijnboompitten
  • ciabatta

Snij de tomaatjes in kleine stukjes en meng ze met de pijnboompitten, peterselie, knoflook en het chilipepertje.
Meng dit alles door het gehakt en voeg indien nodig nog wat olijfolie of marinade-olie van de tomaatjes.
Kruid met peper en zout.
Het gehakt moet lichtjes plakken.
Maak balletjes zo groot als een pingpongballetje en bak ze krokant in olijfolie.
Serveer met de notensla, tomaten, geroosterde pijnboompitten en het brood.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug