Marokkaanse spinazie-wortelquiche

Marokkaanse spinazie-wortelquiche

  • 200 g wortelen, schoon en in dunne ronde plakjes
  • 250 g spinazie of ander bladgroen heel blad
  • 1 st ui, gesnipperd
  • 100 g feta
  • ½ à 1 citroen, -sap en -rasp / -zeste
  • 1 bakje ricotta van 250 g
  • 3 eieren
  • scheutje melk
  • 2 theel. harissa, (fikse theelepels!)
  • een lik ghee of scheut olijfolie
  •  
    • voor de bodem / het deeg
  • lap bladerdeeg of deeg voor hartige taart

Verwarm de oven tot ca. 200 °C.
Vul de quichevorm met het deeg.
Wij gebruiken doorgaans een lap bladerdeeg.
Maar hartig taartdeeg is ook helemaal goed.
Als de oven heet is, gaten in de bodem prikken of met een mes wat sneetjes maken en dan de oven in.
Een minuut of tien voorbakken.
Niet vergeten!
Neem een stevige pan en smelt daarin de ghee of verwarm de olie op een matig vuur.
Smoor de ui langzaam.
Doe de wortelplakjes erbij.
Het deksel op de pan en laten garen – glazig worden van de ui.
Na enkele minuten kan het bladgroen erbij.
Dus het hele blad.
Doe dat stap voor stap en schep om tot het geslonken is.
Vuur uit.
Neem de quiche uit de oven.
Als de bodem is gaan bubbelen, het even fatsoeneren.
Spreidt het spinaziemengsel met wortelen en ui gelijkmatig uit over de bodem.
In een kom de ricotta, eieren, citroenrasp en -zeste, harissa met een mixer mengen.
Het moet een beetje dun zijn om straks uit te gieten.
Een klein scheutje melk erdoor helpt.
Giet de nu roze massa breeduit over de met spinazie enzovoorts gevulde quiche.
Schudt het een beetje zodat het gelijkmatig is verdeeld.
Brokkel de feta erover en schudt weer, zodat de feta er wat in zakt.
Zet het geheel weer in de oven en bak gedurende pakweg een kwartier.
Als de vulling stijf is, is het goed. 🙂

Bron: MergenMetz

Terug