Marokkaanse gehaktballetjes met venkeldip

marokkaanse_gehaktballetjes (3K)

  • 1 pak Alpro® soya Fijngehakt
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 Spaanse peper, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ bos verse koriander, fijngehakt
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 1 theel. paprikapoeder
  • ½ citroen(sap)
  • 4 tortilla's
  • 3 eetl. Alpro® soya Yoghurtvariatie Naturel
  • 1 venkelknol
  • zout & peper

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Meng de de knoflook, de Spaanse peper en koriander met de de kikkererwten, het komijn- en paprikapoeder, citroensap, en zout.
Mix deze met een staafmixer - maar niet te fijn.
Voeg het fijngehakt toe aan dit mengsel en breng op het smaak met zout & peper.
Snijd lange stroken van de tortilla's.
Maak balletjes van het mengsel met een ijsbolletjestang of lepel en wikkel ze in de stroken tortilla.
Zet ze vast met een cocktailprikker.
Bak de balletjes 10 minuten in de oven.
Snipper ondertussen de venkel fijn en voeg deze toe aan de yoghurtvariatie.
Breng de dip op smaak met zout & peper.
Serveer de Marokkaanse balletjes met de dip als borrelhapje of snack.

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya

Terug