Makreelbroodjes met tomaat en maïs

voor 2 personen

  • 4 volkorenbroodjes
  • 6 kleine tomaten
  • 1 klein blik maïskorrels
  • 200 g gestoomde makreel
  • 50 g magere kwark
  • 3 theel. geraspte mierikswortel (potje)
  • 10 sprieten bieslook
  • citroensap

Snijd de broodjes open en leg ze met de snijvlakken naar boven op een bakplaat.
Rooster de broodjes onder de hete grill in enkele minuten bruin.
Was de tomaten.
Laat de maïs uitlekken.
Snijd 2 tomaatjes in dunne plakken.
Meng de gestoomde makreel met de kwark, de mierikswortel en de helft van de uitgelekte maïs en maak dit op smaak met peper.
Beleg de onderste helften van de broodjes met plakjes tomaat en verdeel het makreelmengsel er over.
Plaats de bovenkant er op.
Snijd de rest van de tomaten in vieren en meng ze door de rest van de maïs.
Maak de salade op smaak met klein geknipte bieslook en wat citroensap en geef het bij de broodjes.

Bron: Voedingscentrum

Terug