Maïskolven met kruidige boter

maiskolven (1K)

voor 2 personen

  • 2 maïskolven
  • kruidenzout
  • zwarte peper
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • een klontje boter
  • ev. 1 theel. verse gemberwortel
  • 1 eetl. sojasaus

Meng knoflook, peper, kruidenzout, (gember) en boter.
Breng een pan met een snufje zout aan de kook.
Maak de maïskolven schoon en snijd ze in stukken van 4 - 5 cm.
Voeg de maïskolven aan het kokende water toe en laat ze 5 minuten koken.
Haal ze uit de pan en leg ze in een schaal.
Voeg het botermengsel toe en schep de maïskolven om totdat de boter gesmolten is.

Opmerking

Veel mensen denken dat de suikermaïs hetzelfde is als de maïs die de koeien eten. Suikermaïs is een andere maïssoort die na afrijping veel meer suikers bevat en daarom lekker voor de menselijke consumptie is.

Bron: Odin recepten

Terug