Maaltijdbroodje

voor 2 personen

  • 2 kleine volkoren ciabatta's of 1 grote (totaal 250 g)
  • 300 g gare rode bietjes
  • balsamicoazijn
  • 12 olijven
  • 4 eetl. tapenade
  • 4 plakjes gekookte ham
  • 25 g rucola of ander sla

Warm de oven voor op 220 °C.
Bak de ciabatta's in ca. 6 minuten bruin volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Neem het vel van de bietjes.
Schaaf de bietjes in dunne plakjes.
Druppel er wat azijn over.
Ontpit de olijven eventueel en snijd ze in plakjes.
Halveer de ciabatta's in de lengte.
Bestrijk de snijkanten met tapenade en verdeel er de sla over.
Rol de plakjes ham op en leg ze op de helften.
Schik de plakjes biet er op met de olijven.

Bron: Voedingscentrum

Terug