Verse loempia's met kip en coconut aminos dip

Verse loempia's met kip en coconut aminos dip

voor 8 personen

  • 8 vellen rijstpapier
  • 1 stukje gerookte kipfilet, ca. 150 à 200 g, in dunne reepjes
  • 1 winterpeen, in dunne reepjes
  • 1 handje koriander, kleingesneden
  • 2 bosuitjes, in dunne reepjes
  • 1 appel, in reepjes
    • voor de dipsaus
  • 4 eetl. zoete chilisaus
  • 1 eetl. coconut aminos
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 eetl. sesamzaad

Roer de ingrediënten voor de saus door elkaar.
Bereid de vellen rijstpapier volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de kip en groenten over het midden van de vellen, bestrijk met een beetje saus en rol op tot een loempia.
Serveer met de rest van de dipsaus.

Tip
Maak het vegetarisch door de gerookte kip te vervangen door reepjes portabella.
Wijntip
Sinds de oprichting in 1986 focust Vińedos Emiliana zich op het produceren van biologische kwaliteitswijnen. Het uitgangspunt: "De kwaliteit begint in onze wijngaarden". Deze Chardonnay heeft tonen van citrusfruit als grapefruit, tropische vruchten en noten.

Bron: Lekker Weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug