Livar hammousse

  • 2 ons Livar ham
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • 2 eetl. mayonaise
  • ⅛ l room
  • chilipoeder
  • 2 eetl. droge witte wijn of droge sherry

Laat de gelatine weken in koud water.
Pureer de ham in keukenmachine.
Meng met mayonaise en chilipoeder.
Verwarm de wijn.
Haal de gelatine uit water, knijp goed ui ten los op in wijn.
Meng dit vocht met het hammengsel en schep de stijfgeklopte room er luchtig door.
Giet in vorm bekleed met huishoud folie.
Gevulde vorm 1 uur in koelkast laten opstijven.
Snijd in plekjes of maak bolletjes met ijstang.
Serveer bij geroosterd brood.
Garneer met peterselie, bieslooksprietjes, heel dunne reepjes rode paprika en reepjes ham.

Bron: Lionsclub Heerlen Landsfort
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug