Leverkaascrème

borrelhapje of broodbeleg

  • 250 g kalfsleverworst (Aldi)
  • snuf cayennepeper
  • 2 eetl. Provençaalse kruiden, zonder zout, lavendel of bonenkruid
  • 1 doosje Philadelphia kruidenkaas
  • 4 eetl. tuinkruidenbouillon

Laat leverworst en kruidenkaas in een kwartier op kamertemperatuur komen.
Gebruik Provençaalse kruiden van goede kwaliteit, dus geen stof.
Verwarm de bouillon, voeg de Provençaalse kruiden toe en laat het afkoelen.
Meng leverworst, kruidenkaas en cayennepeper en werk er tenslotte de bouillon met tuinkruiden doorheen, meng goed.
Doe over in een koelkastdoosje, laat 1 nacht opstijven en smeer het op geroosterd (stok)brood of schep het mengsel in een spuitzak.
Laat het in de koelkast opstijven en spuit er toefjes van op toastjes of schijfjes komkommer.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug