Lentelunch

Morilles, een voorjaarspaddestoel combineert erg goed met asperges en de Lambada aardbeien die zijn zijn heel geschikt voor dit dessert, ze zijn vrij stevig maar de smaak is goed.

1. Kopje aspergesoep met verse morilles en gerookte paling: soepstukken (gebroken asperges) garen in kippenbouillon, door de zeef wrijven.
Binden met liaison, morilles even bakken in olijfolie, gerookte palingfilet in stukjes snijden.
Morilles en paling verdelen over soepkoppen(borden) en de warme aspergesoep erop schenken.

2. Gekookte asperges met nieuwe aardappeltjes, ham, ei en beurre blanc of ander garnituur naar keuze.
We dronken er een Gewürtztraminer bij.

3. In honing gekarameliseerde aardbeien: doe een paar eetlepels honing in een koekenpan en voeg als de honing gaat bubbelen de gehalveerde (erg grote exemplaren in vieren) aardbeien toe.
Schep voorzichtig om zodat alle aardbeien met de honing in aanraking komen.
Doe het vuur uit als de aardbeien sap gaan verliezen en laat ze nog even in de warme pan staan.
Leg in diepe bordjes een bol vanilleijs en verdeel de aardbeien rondom, serveer met een glaasje bosaardbeien likeur en eventueel geslagen room of crème fraîche.
Was de morilles 1 x in ruim lauw water, halveer ze en was ze in koud water tot er geen zand meer in zit.
Drogen in een slacentrifuge.

Vergeet niet waar nodig zout & peper te gebruiken.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug