Lente loempia’s met voorjaarsgroenten en zalm

Lente loempia’s  met voorjaarsgroenten en zalm

  • 400 g zalm
  • 1 komkommer
  • 500 g glassnoedels
  • 100 g waterkers
  • 16 rijstvellen
  • zoete chilisaus
  • 2 lente-uien
  • 8 bospenen

Snijd de zalm in dunne reepjes.
Was de komkommer, snijd in de lengte doormidden en schraap de zaadlijst eruit.
Snijd de komkommer in kleinere stukken en vervolgens in dunne reepjes.
Was en boen de bospeen schoon en snijd in dunne reepjes
Snijd de bosui in ringetjes.
Zet een schaaltje warm water en een groot bord klaar.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Leg een rijstvel in het schaaltje water en laat zacht worden.
Leg het vel op het bord en leg er wat zalm, noodles, komkommer, bospeen, waterkers en lente-ui op.
Vouw een stukje van het rijstvel over één uiteinde van de vulling (je maakt zo de onderkant dicht) en rol dan het rijstvel strak om de vulling heen (bovenkant blijft open).
Herhaal dit met de rest van de rijstvellen en de vulling.
Doe de chilisaus in kleine kommetjes en zet er een op elk bord.
Verdeel de springrolls over de borden.
Dip de springrolls in de saus.

Tip
Ook lekker met gebakken zalm.

Bron: Verse oogst

Terug