Mediterrane lamsburgers met pesto en mozzarella

Mediterrane lamsburgers met pesto en mozzarella

  • 500 g lamsgehakt
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1½ eetl. pesto
  • 2 eetl. olie
  • 1 vleestomaat, in plakken
  • 1 mozzarellakaasje, in 4 plakken
  • 1 klein Turks brood, in 4 punten
  • 1 zak gemengde sla, met rucola
  • snufje zout
  • snufje versgemalen peper

Kneed in een mengkom het lamsgehakt met sjalotjes, knoflook, pesto, zout en versgemalen peper goed door elkaar en vorm hiervan 4 grote lamsburgers van ca. 2 cm dik.
Bestrijk de lamsburgers met olie en gril deze op de BBQ in ca. 4 à 5 minuten per zijde goudbruin en gaar.
Leg op elke lamsburger een plak tomaat en mozzarella.
Laat de kaas zachtjes smelten en neem de lamsburgers van de BBQ.
Serveer de lamsburgers met rucola tussen Turks brood.

Tip
De lamsburgers kunnen ook in een grillpan of in de koekenpan bereid worden.

Bron: Vlees.nl

Terug