Gegrilde lamsburger met kerrie

lamsburger (2K)

  • 4 lamsburgers
  • 1 sjalotje
  • ½ komkommer
  • 2 limoenen
  • 3 eetl.s olie
  • ½ eetl. kerriepoeder
  • 2 eetl. mayonaise
  • 2 eetl. yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theel. tuinkruiden
  • 4 pitabroodjes
  • 1 bosje rucola
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)
  • grillpan en broodrooster of oven

Pel het sjalotje en snipper het heel fijn.
Snijd de komkommer in plakjes.
Rasp de schil van een limoen en snijd de andere limoen in 4 partjes.
Roer de olie, het sjalotje, de koriander, de limoenrasp, de kerriepoeder en versgemalen peper in een kom door elkaar.
Bestrijk de hamburgers met het oliemengsel.
Maak de knoflooksaus door de mayonaise, de yoghurt, het uitgeperste teentje knoflook en de tuinkruiden te mengen.
Verwarm een grillpan met anti-aanbaklaag op hoog vuur.
Grill de lamsburgers aan beide zijden in ± 8 minuten goudbruin en gaar.
Verwarm intussen de pitabroodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in het broodrooster of de voorverwarmde oven.
Bestrooi de lamsburgers met zout.
Serveer de burgers tussen een pitabroodje met rucola, komkommer een eetlepel knoflooksaus en een partje limoen.
Lekker met tomatensalade.

Bron: Vlees.nl

Terug