Kwarkbowl met ananas

Kwarkbowl met ananas

voor 2 bowls

  • 100 g boekweit
  • 2 eetl. honing
  • 1 eetl. kokosolie
  • zout
  • 500 g magere kwark
  • ½ verse ananas, geschild, harde kern eruit en vruchtvlees in stukken
  • 40 g chocolade met kokos (reep), geraspt of fijngehakt
  • 1 bakje blauwe bessen

Verwarm de oven voor op 175 ℃.
Vermeng de boekweit korrels met de honing, kokosolie en wat zout.
Spreid uit op bakpapier en rooster ca. 10 minuten in de oven (in een koekenpan kan ook) regelmatig omschudden, ca. 4 minuten.
Schep de kwark in 2 bowls, verdeel de ananas erover, de geroosterd boekweit,die geraspte kokos-chocolade en bessen.

Opmerkingen
Een heerlijk verwenontbijtje, met de geroosterde boekweit en chocolade-kokosrasp. Wil je de hoeveelheid suiker en het aantal calorieën verminderen? Vervang dan de boekweit door extra fruit en laat de chocolade weg.

Bron: Ekoplaza

Terug