Kroketjes van linzen en munt

Kroketjes van linzen en munt

  • 350 g gele splitlinzen, afgespoeld
  • 100 g Parmigiano Reggiano, geraspt
  • 50 g paneermeel of broodkruimels
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 kleine uien, heel fijn gesnipperd
  • 1 rode peper, zonder zaadjes fijngehakt
  • 1 ei, losgeklopt
  • handvol munt, blaadjes fijngehakt
  • 2 theel. gemalen komijn
  • beetje meel om in te wentelen
  • olijfolie + extra om in te bakken
  • zout & peper
  •  
    • voor de dip
  • 25 cl Griekse yoghurt
  • ┬Ż teentje knoflook, geperst
  • klein handje verse koriander en/of munt, fijngehakt

Zet een pan op het vuur met 1 liter water, de splitlinzen, knoflook en de helft van de ui.
Breng aan de kook en kook zachtjes, op heel laag vuur, in ca. 45 minuten gaar.
De splitlinzen vallen dan net uit elkaar, maar hebben nog wat bite.
Het water is na 35 minuten vrijwel verdampt (voeg wat extra toe tijdens het garen als het dreigt aan te bakken).
Haal van het vuur en giet er een scheutje olijfolie over.
Breng op smaak met zout en peper en laat afkoelen.
Maak de dip door alle ingredi├źnten door elkaar te roeren en bewaar in een afsluitbaar potje.
Meng de rest van de ui, komijn, chilipeper, geraspte kaas, munt, ei en paneermeel door de spliterwtenpuree.
Vorm er kroketjes van (ca. 16 stuks) en wentel door de bloem.
Bak de kroketjes krokant in ruim olijfolie op matig vuur (halverwege keren,
ca. 2 minuten per kant).
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer met de dip.

Bron: Lekker-weten
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug