Kroketje van gevulde champignon met langoustine en kip en "salsa verde"

kroketje_champignon (2K)

  • 1 kipfilet in kleine blokjes versneden
  • 4 Portobello champignons
  • 2 plakken jonge kaas
  • olijfolie
  • 8 langoustines
  • 3 fijngehakte sjalotten
  • 3 teentjes look
  • peper
  • zout
  • 4 eiwitten
  • bloem
  • paneermeel
  • ½ busseltje rucola
  • 1 busseltje basilicum
  • 2 kleine augurkjes
  • 1 eetl. kappertjes
  • 4 gezouten ansjovisfilets
  • 2 teentjes look
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 3 dl olijfolie
  • veldsla
  • tuinkers
  • waterkers
  • krulandijvie

Verwijder de steel uit de champignons.
Druk met een uitsteekring van 8 cm diameter rondjes uit de plakken kaas.
Pel de langoustinestaarten.
Verhit wat olijfolie in een pan en bak de langoustines en de kippenblokjes zeer kort met de sjalot en geperste look.
Kruid met peper en zout.
Vul de champignons met het warme langoustine en kip mengsel.
Leg op elke champignon een plakje kaas en laat de kaas smelten.
Zet de champignons in de koelkast.
Klop het eiwit los met peper en zout.
Wentel de gevulde champignons eerst in de bloem, klop het teveel aan bloem voorzichtig af.
Dompel in het eiwit en daarna in de paneermeel.
Haal nogmaals door het eiwit en als laatste door de paneermeel.
Laat ze rusten in de koelkast gedurende minstens een 15-tal minuten.
Maak een “salsa verde”: snijd de rucola, basilucum en augurkjes fijn.
Hak de kappertjes, anjovis en look en meng alles met de olijfolie en de azijn.
Maak een mengeling van de verschillende slasoorten en breng ze op smaak met een beetje salsa verde.
Schik de sla op de bordjes
Frituur de champignons tot ze mooi goudbruin zijn en plaats op de sla.
Lepel nog een beetje ‘salsa verde’ rond de sla.

Bron: KIP lekker

Terug