Krieltjes in de oven met ‘n dipsausje

Krieltjes in de oven met ‘n dipsausje

  • 1 kg krieltjes
  • olijfolie
  • peper & zout
  • komijnpoeder
  • enkele takjes rozemarijn
  • 400 g Griekse yoghurt
  • een kopje fijngesneden tuinkruiden
    (bv. bieslook, peterselie en dille)

Was de krieltjes en snij ze doormidden.
Dep ze goed droog.
Meng de krieltjes met een scheutje olijfolie, peper, zout en komijnpoeder naar smaak.
Doe de krieltjes in een grote ovenschaal (ze moeten naast elkaar kunnen liggen) met de takjes rozemarijn en zet 40 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Maak intussen de dipsaus: meng de yoghurt met de kruiden, een scheut olijfolie, peper en zout.
Schud de ovenschaal af en toe, zodat de krieltjes gelijkmatig garen.
Serveer de krieltjes met de dipsaus.

Tip
Lekker bij een grote, gemengde salade.

Bron: Zin in meer
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug