Kipsalade met kerriedressing en walnoten

Kipsalade met kerriedressing en walnoten

voor 2 personen

  • 1 kleine kipfilet
  • 4 eetl. halfvolle yoghurt
  • 1 à 2 theel. kerriepoeder
  • 1 à 2 theel. citroensap
  • 6 sprieten bieslook
  • 1 eetl. walnoten
  • 1 bosuitje
  • 1 struikje witlof
  • 1 appel
  • 4 volkoren boterhammen
  • halvarine

Breng 10 cl water aan de kook.
Leg de kipfilet er in en houd het water 10 minuten tegen de kook aan.
Neem de kipfilet uit het water en laat hem afkoelen.
Maak een dressing van de yoghurt, kerrie, wat citroensap, peper en klein geknipte bieslook.
Hak de walnoten grof.
Snijd de afgekoelde kip in blokjes.
Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
Was het witlof en snijd het struikje klein.
Schil de appel en snijd hem in blokjes.
Druppel er wat citroensap over.
Meng alles door elkaar.
Besmeer de boterhammen dun met halvarine en verdeel de kipsalade er over.

Walnoten over?

Bron: Voedingscentrum

Terug