Kippensaté met peer en een perensiroopsausje

kippensate_peer_perensiroop (3K)

  • 1 peer
  • 250 g kippenfilet
  • kipkruiden
  • 4 eetl. Luikse perensiroop
  • olijfolie
  • een scheut appelazijn
  • een scheut Amaretto

Verwijder het klokhuis van de peer en snij in gelijke blokjes niet schillen.
Marineer deze in een scheut amaretto met de siroop.
De kippenfilet evenzeer in blokjes snijden, deze marineren in olijfolie, appelazijn vermengd met de siroop en Amaretto.
De kippenblokjes even kort aanbakken in een beetje boter.
Neem satéstokjes en rijg het vlees en de peer erop.
Leg deze in een schaal op bakpapier en bestrijk rijkelijk met de marinade.
Bak deze verder gaar in een voorverwarmde oven op 180 °C.
Voor de saus de marinade even laten inkoken en indien nodig bij binden.
Serveer zeer warm.

Bron: Derbyke & Elmo
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug