Kippenlevertjes met druiven

kippenlevertjes_druiven (2K)

  • zout
  • l eetl. olie
  • 75 g gerookt ontbijtspek, in blokjes
  • 400 g kippenlevertjes, schoongemaakt
  • 30 cl gevogeltefond (pot)
  • 3 eetl. (1 glaasje) Cognac
  • peper
  • 1 vanillestokje
  • 200 g zoete pitloze witte druiven, ontveld (*
  • 50 g boter of margarine, in stukjes

Kook in een steelpan de gevogeltefond in ± 10 minuten in tot ± 10 cl.
Verhit de olie en bak hierin de spekblokjes op laag vuur in ± 10 minuten uit.
Schep de spekjes uit de pan, maar laat het vet erin.
Draai het vuur hoog en bak in het bakvet de kippenlevers in ±3 minuten bruin van buiten en rosé van binnen.
Breng op smaak met zout & peper.
Schenk de Cognac erbij en laat dit verdampen.
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met een theelepel de zaadjes eruit.
Doe dit samen met het spek, de druiven en ingekookte fond bij de kippenlevers en smelt al roerend de boter door het gerecht.
Breng op smaak met peper.
Lekker met geroosterd witbrood.
Met een salade van kropsla wordt het een echt lunchgerecht.

Opmerking
(* Zelf druiven ontvellen kost ongeveer vijftien minuten en gaat het beste met een scherp aardappelmesje. Er zijn ook potjes met ontvelde druiven te koop.

Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug