Kippenburger met avocado en feta

Kippenburger met avocado en feta

  • 1┬Ż kg kippenbouten
  • verse koriander
  • 1 rode chilipeper
  • 1 sjalot
  • peper & zout
  • 1 avocado
  • 1 zoete ui
  • 1 citroen (sap)
  • 2 eetl. honing
  • 4 pistolets
  • olijfolie
  • 1 limoen
    • voor de fetasaus
  • 1 blok feta
  • enkele blaadjes munt
  • 2 teentjes look
  • komijnzaad
  • 15 cl yoghurt (Alpro Mild & Creamy)

Ontdoe de kippenbouten van zijn vlees en cutter tot gehakt.
Meng het vlees, met de fijngehakte koriander, chilipeper en sjalot.
Kruid met peper en maak er 4 hamburgers van.
Leg ze op de barbecue.
Pel en snij de avocado, besprenkel met limoen, olijfolie, peper en zout.
Snij de zoete ui in dikke schijven en besprenkel met de honing en citroensap.
Bak tussen de grill.
Mix alle ingredi├źnten voor de fetasaus.
Maak de kippenburger met de avocado, zoete ui en fetasaus.

Bron: Sofie Dumont
Gepubliceerd door: VTM koken

Terug