Kipkadof van Vera

Kipkadof van Vera

voor 2 personen

  • 1 kleine kipfilet
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. kookroom light
  • 5 takjes peterselie
  • 1 mandarijn
  • 100 g worteljulienne of geraspte wortel
  • 2 harde volkorenbroodjes

Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes en bestrooi ze met peper.
Bak de kip in de margarine gaar en bruin.
Fruit de bosui kort mee.
Pers het teentje knoflook er boven uit.
Voeg de room toe.
Laat de saus een even zacht koken.
Was de peterselie en knip de takjes klein.
Halveer de mandarijn en pers één helft uit boven de geraspte wortel.
Pel de andere helft en verdeel het in partjes.
Meng ze door de wortel.
Snijd van de broodjes een kapje en hol de broodjes een beetje uit.
Roer de peterselie door de saus.
Vul de broodjes met de saus en plaats de kapjes er weer op.
Verdeel de wortelsalade over 2 bordjes en zet de broodjes er bij.

Kookroom over?

Bron: Vera
Gepubliceerd door: Voedingscentrum

Terug