Kipburger met maïs

kipburger_mais (2K)

  • 2 kipfilets
  • 1 klein blikje maïs
  • 1 ei
  • 1 sjalot
  • 1 eetl. bloem
  • 2 theel. sojasaus
  • 2 theel. rijstwijn
  • 1 theel. sesamolie
  • peper en zout
  • 1 komkommer
  • 100 gram sla
  • ketchup
  • olijfolie
  • 4 hamburgerbroodjes of 8 sneetjes toastbrood

Maal de kip fijn in een keukenrobot.
Snipper de sjalot en meng hem met de kip, de sojasaus, de rijstwijn en de sesamolie.
Kruid met peper en zout.
Kneed de bloem door het gehakt en vervolgens de maïs.
Vorm er vier hamburgers van.
Schaaf de komkommer in flinterdunne, lange slierten.
Bak de kipburgers in wat olie goudbruin.
Rooster de broodjes goudbruin en beleg ze me sla, komkommer en kipburgers.
Serveer met ketchup naar smaak.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug