Kipbeignets met citroen

kipbeignets_citroen (2K)

  • 6 kipfilets
  • 150 g bloem
  • 1 dl blond bier
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 2 eetl. olie
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 cm verse gemberwortel
  • 3 citroenen + enkele citroenen extra om te garneren
  • peper & zout
  • 1 potje sinaasappelmarmelade
  • 2 eetl. water

Zeef de bloem met een snuifje zout in een kom.
Maak een kuiltje.
Roer er de eierdooier en 1 eetlepel olie in.
Roer er het bier door en nog ongeveer 5 cl lauw water.
Laat 2 uur rusten op kamertemperatuur.
Vermeng het citroensap met de rest van de olie, de geschilde en geraspte gemberwortel, de geperste knoflook, peper en zout.
Snij de kip in stukken, leg ze in de marinade.
Zet 30 minuten in de koelkast.
Klop de eiwitten stijf.
Spatel ze luchtig door het beslag.
Dep de stukken kip droog en dompel ze in het beslag.
Bak de porties 5 minuten in frituuolie van 175 °C.
Draai ze af en toe om.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer ze met partjes citroen.
Lekker met marmeladesaus.
Verhit de sinaasappelmarmelade met de 2 eetlepels water, tot de marmelade dik vloeibaar is.
Serveer warm bij de beignets.

Opmerking
Heeft wel extra tijd nodig voor het deeg namelijk 2 uur om te rusten.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug