Kikkererwtenburgers met fris yoghurtsausje

Kikkererwtenburgers met fris yoghurtsausje

  • 400 g kikkererwten
  • ½ rode ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 zongedroogde tomaatjes
  • een klein bosje platte peterselie
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 1 theel. korianderpoeder
  • 3 eetl. bloem
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2,5 dl ongezoete (soja)yoghurt
  • paar takjes verse munt
  • citroensap (naar smaak)
  • peper en zout

Spoel de kikkererwten goed af.
Doe ze in een grote mengkom samen met de ui, knoflook, fijngehakte tomaatjes en fijngesneden peterselie.
Voeg komijnpoeder, korianderpoeder, bloem en de olijfolie toe.
Druk een aantal keer op de pulse-knop van je staafmixer of gebruik een keukenmachine.
Maal het mengsel niet te fijn, er mogen gerust nog wat stukjes in zitten, zolang het geheel maar aan elkaar blijft plakken.
Vorm met je handen 8 balletjes en druk ze voorzichtig plat tot burgers.
Verwam wat olie in een anti-aanbakban en bak de burgers een paar minuten aan beide kanten goudbruin.
Meng voor de yoghurtsaus alle resterende ingrediƫnten in een kommetje en serveer met de burgers.

Bron: EVA

Terug