Kikkererwtenburgers

voor 2 personen

  • 1 theel. karwijzaad
  • 1 kleine ui
  • stukje rode peper
  • 1 eetl. olie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 klein blik kikkererwten
  • mespunt gemalen komijn (djinten)
  • 3 takjes koriander
  • citroensap
  • bloem
  • 1 eetl. vloeibare margarine

Rooster het karwijzaad in een droge koekenpan lichtbruin.
Maak de ui schoon en snijd hem klein.
Snijd het stukje peper heel fijn.
Fruit de ui in de olie en bak de peper en het uitgeperste teentje knoflook mee.
Laat de kikkererwten uitlekken en prak ze met een vork enigszins fijn.
Voeg de ui, het karwijzaad, de komijn, kleingesneden koriander, zout en wat citroensap toe.
Vorm er 4 schijven van en wentel ze door de bloem.
Bak de schijven in de hete margarine heet en bruin.

Menusuggestie
Lekker met wortelsalade met koriander en couscous.

Bron: Voedingscentrum

Terug