Kikkererwtenburger met munt

voor 2 personen

  • 1 klein blikje kikkererwten
  • 50 g feta light
  • 6 takjes munt
  • mespunt geraspte citroenschil
  • chilipoeder
  • 2 tomaten
  • 2 gegrilde paprika's (pot)
  • azijn
  • 1 eetl. vloeibare margarine

Laat de kikkererwten uitlekken.
Prak de kikkererwten met de feta grof.
Was de munt en knip de blaadjes klein.
Maak de kikkererwtenmassa op smaak met wat van de munt, de geraspte citroenschil, wat chilipoeder en een beetje zout.
Vorm er 4 platte burgers van en laat ze in de koelkast een half uur opstijven.
Maak de tomaten schoon.
Pureer de tomaten met de paprika's en een paar lepels water met een staafmixer of in de keukenmachine fijn.
Maak de saus op smaak met royaal munt en een beetje azijn.
Bak de kikkererwtenburgers in de hete margarine in 8 minuten heet en bruin en geef de saus er bij.

Menusuggestie
Lekker met wortelsalade met sinaasappel en couscous.

Bron: Voedingscentrum

Terug