Kersenjam met rozenbottelthee

kersenjam_rozenbottelthee (2K)

  • 1 kg gespoelde en ontpitte kersen
  • 2 vanillestokjes
  • 5 dl sterke rozenbottelthee
  • 500 g geleersuiker 2 + 1
  • sap van 1 citroen
  • 4 à 6 confituurpotjes

Snij de vanillestokjes overlangs open en schraap er het merg uit.
Doe de kersen samen met de vanille, de rozenbottelthee, de suiker en het citroensap in een hoge kookpan.
Breng aan de kook en laat onder voortdurend roeren ten minste drie minuten doorkoken.
Schenk de confituurpotjes vol tot aan de rand, schroef er meteen het deksel op en keer ze om.
Na een vijftal minuten kunt u ze dan weer gewoon rechtop zetten.

Opmerking
Eerst de kersen spoelen, dan pas ontpitten.
Anders gaan de kersen te veel vocht opzuigen.

Bron: Inge Deyck
Gepubliceerd door: Kook Jij

Terug