Kerrieburger van tartaar met naanbrood en salade

  • 500 g tartaar
  • 15 cl slasaus
  • 1 bosje koriander (á 15 g, verse, grof gehakt)
  • 2 sjalotjes (fijngesnipperd)
  • 2 theel. kerriepoeder
  • 1 rode peper (van zaad ontdaan en fijngehakt)
  • 1½ eetl. olie
  • ½ krop ijsbergsla (in dunne reepjes)
  • ½ komkommer (in stukjes)
  • 3 lente-uitjes (in dunne ringen)
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)
  • 2 stuks naanbrood (afbak, met knoflook en koriander)
  • staafmixer
  • aluminiumfolie

Pureer met de staafmixer de slasaus met de koriander tot een gladde dressing.
Kneed in een mengkom de tartaar met sjalotjes, kerriepoeder, rode peper, zout & peper goed door elkaar en vorm hiervan 4 grote kerrieburgers van ca. 2 cm dik.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de kerrieburgers in rondom goudbruin.
Laat de burgers in ca. 8 minuten op zacht vuur garen.
Wikkel intussen elk naanbrood in aluminiumfolie en bak deze ca. 6 minuten in de voorverwarmde oven.
Schep in een grote kom de ijsbergsla, komkommer, lente-uitjes en korianderdressing door elkaar.
Verwijder het aluminiumfolie van het naanbrood en snijd elk brood in vieren.
Schep op elk bord een kerrieburger, 2 stukken naanbrood en salade.

Bron: Vlees.nl

Terug