Kaasburger

cheeseburger (2K)

  • 500 g rundergehakt of tartaar
  • zout en versgemalen peper
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 eetl. olie
  • 4 plakken Goudse kaas
  • 4 witte sesambollen
  • 4 theel. boter
  • 4 eetl. dungesneden ijsbergsla
  • tomatenketchup
  • 4 in dunne plakken gesneden augurk
  • 4 plakken tomaat
  • 1 eetl. verse bieslook
  • 4 theel. mosterd

Maak het rundergehakt of tartaar aan met ei en breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout.
Verdeel het vlees in 4 gelijke delen en maak er platte schijven (hamburgers) van.
Snijd vervolgens de sesambollen door en rooster ze met de zachte binnenkant naar onder in een pan.
Bak vervolgens de hamburgers in 1 eetlepel olie goudbruin en half gaar.
Neem ze daarna uit de pan en besmeer ze licht met mosterd.
Leg hier overheen een plak kaas.
Laat de kaas in een voorverwarmde oven of onder de grill over de hamburgers smelten.
Besmeer in de tussentijd de broodjes met boter en beleg deze met ijsbergsla.
Plaats hierop de augurk en tomaat en besprenkel deze daarna met tomatenketchup.
Leg hier bovenop de hamburgers en bestrooi deze met bieslook.
Dek de hamburger af met de andere helft van het broodje.
Serveer meteen.

Wijnadvies
Chenin Blanc, Drakenkloof, Weskaap, Zuid Afrika

Succestip
Ook lekker met Gruyère in plaats van Goudse kaas.

Bron: Spar Succes recepten

Terug