Italiaanse kipburger met pestomayonaise

Italiaanse kipburger met pestomayonaise

voor 2 broodjes

  • 300 g kipgehakt
  • peper & zout
  • 1 eetl. Italiaanse kruiden
  • 125 g mozzarella
  • 3 eetl. mayonaise
  • 1 theel. pesto
  • 2 broodjes
  • 6 blaadjes basilicum
  • 2 geroosterde paprika's

Meng het kipgehakt samen met peper en zout en de Italiaanse kruiden in een schaal.
Vorm hier twee burgers van.
Verwarm de grillpan op middelhoog vuur.
Leg de kipburgers in de grillpan zodra hij opgewarmd is.
Mocht je geen grillpan hebben dan kun je ook een koekenpan gebruiken, voeg dan wel wat boter toe aan de pan.
Grill de kipburgers in 10 minuten gaar, draai ze halverwege om.
Snijd ondertussen de mozzarella in plakjes, leg de plakjes nadat je de kipburgers hebt omgedraaid op de burgers.
Op deze manier kan de mozzarella een beetje smelten.
Meng de mayonaise en de pesto in een schaaltje tot pestomayonaise.
Snijd de geroosterde paprika tot de grootte van het broodje.
Snijd de broodjes doormidden en leg hier de basilicum op.
Leg hier de kipburger en de geroosterde paprika op.
Smeer de andere kant van het broodje in met pestomayonaise en leg dit op de burger.

Lekker met wat frietjes en gegrilde asperges.

Variatietip
Voeg nog een beetje parmaham of gebakken ontbijtspek toe.

Bron: theanswerisfood
Gepubliceerd door: Natuurvlees.nl

Terug