Italiaans kalfsgehaktbrood met pesto-mayonaise

Italiaans kalfsgehaktbrood met pesto-mayonaise

voor 6 personen

  • 600 g gehakt (kalfs)
  • 40 g pijnboompitten
  • 3 eetl. pesto
  • 2 beschuiten
  • 7½ cl mayonaise
  • 7½ cl yoghurt
  • 1 ei

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan, al roerende, goudbruin.
Maak de beschuiten fijn en meng ze met het gehakt, ei, 2 eetlepels pesto, snufje zout en pijnboompitjes.
Vorm van het gehakt een bal.
Leg de gehaktbal in een cakevormpje van ca. 14 cm en druk hem aan, zodat ook alle hoeken met gehakt zijn gevuld.
Bak het gehaktbrood midden in de hete oven in ca. 30 – 40 minuten gaar.
Laten afkoelen.
Meng de mayonaise met de yoghurt en de rest van de pesto.
Snijd het gehaktbrood in dunne plakken.
Serveer de saus erbij.

Lekker met een salade van kropsla, rucola (raketkruid) en takjes verse kruiden zoals kervel en basilicum.

Tip
Voor de picknick: snijd het gehaktbrood ter plaatse in plakken en neem de dressing apart mee.

Wist u dat . . .
Het gehaktbrood kan ook als bal in een braadpan worden gebraden in 50 g boter. Voeg een kopje water toe en laat het gehaktbrood met de deksel half op de pan in ca. 35 minuten gaar worden. Tussentijds een paar maal voorzichtig keren.

Bron: Vlees.nl

Terug