Inktvistubes

  • 4 pijlinktvissen
  • 4 slablaadjes
  • 4 vellen nori (zeewier)
  • cocktailprikkers
  • 12½ cl lichte sojasaus
  • 12½ cl water
  • 2 eetl. suiker

Trek de tentakels los van de kop en snijd ze eraf.
Verwijder het vel van de tentakels en lichaamszakken en grondig.
Schenk kokend water over de slablaadjes en giet ze af.
Wikkel de tentakels in de slablaadjes en dan in de vellen nori.
Verzegel met water.
Stop de tentakelpakketjes in de lichaamszakken en zet ze vast met een cocktailprikker.
Meng sojasaus, water en suiker in een steelpan en verwarm zachtjes.
Voeg de inktvispakketjes toe en laat ze afgedekt in circa 20 minuten zachtjes gaar worden.
Giet ze af en laat ze in de koelkast koud worden.
Serveer de inktvis in plakken.

Bron: Patricia van Oudenallen in de nieuwsgroep nl.culinair

Terug