Indonesische knolselderijtaart met dadels

Indonesische knolselderijtaart met dadels

    • voor de bodem
  • 1½ kop bloem
  • ⅓ theel. kop lauw water
  • 1 eetl. olijfolie
  • ½ theel. zout
  • ¼ theel. peper
  •  
    • voor de binding
  • 3 eieren
  • ½ kop (plantaardige) melk
  • 1 kop (soja)room
  • 1 theel. zout
  • ½ theel. peper
  • 1 theel. maizena of arrowroot
    • voor de vulling
  • 80 g (soja)gehakt
  • 200 g knolselderij, in dobbelsteentjes
  • 1 kop hete groentebouillon
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 teentje look, fijngehakt
  • 1 theel. kerriepoeder
  • ½ theel. komijnpoeder
  • ½ theel. korianderpoeder
  • peper & zout
  • 10 dadels, gehalveerd en ontpit
  • olijfolie

Meng in een kom alle ingrediënten voor het deeg.
Kneed tot je een samenhangede bal hebt en rol hem op een bebloemd oppervlak uit tot een cirkel.
Vet een taartvorm in en strooi er wat bloem in.
Leg het deeg in de vorm en snijd de randjes eraf.
Druk goed aan en prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Stoof de knolselderijblokjes met de kerrie, het komijn- en het korianderpoeder gaar.
Voeg eventueel een scheutje water toe als de knolselderij dreigt aan te bakken.
Doe het sojagehakt in een kom.
Voeg bouillon, sojasaus en look toe.
Laat 20 minuten marineren.
Bak het gehakt in wat olijfolie.
Je hoeft de bouillon niet af te gieten; laat het gehakt eerst zachtjes sudderen en daarna zal het vocht verdampen.
Mix al de ingrediënten voor de binding.
Schik het gehakt en de knolselderij in de taartvorm en overgiet met de binding.
Werk af met de dadels door ze in een waaiervorm op de taart te schikken.
Bak de taart in een halfuur goudbruin en gaar.
Prik met een vork om te controleren of de taart niet te vochtig is.
Laat anders nog een kwartiertje verder stollen op 140 °C.

Bron: Samen eco actief, Velt

Terug