Indonesische aardappeltjes met papadums

indische_aardappeltjes (2K)

  • 5 grote vastkokende aardappelen
  • 8 papadums
  • 8 eetl. pittige tomatensalsa
  • 1 aubergine
  • 4 eetl. kikkererwten (uit blik)
  • 8 eetl. pittige
  • ½ bosje koriander
  • ½ bosje peterselie
  • 2 eetl. arachideolie
  • 1 theel. korianderpoeder
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • zout

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes (0,5 x 0,5 cm).
Halveer de tomaten, verwijder het sap en de pitjes en snijd ze, samen met de aubergine, in blokjes (0,5 x 0,5 cm).
Hak de knoflook, de koriander en de peterselie fijn.
Verhit de arachideolie op een hoog vuur in de wok.
Roerbak de aardappel-, tomaten en aubergineblokjes erin, samen met de knoflook en de kikkererwten.
Breng op smaak met peper en zout, het korianderpoeder en het komijnpoeder.
Werk af met de fijngehakte koriander en peterselie.
Serveer de Indonesische aardappeltjes met de papadums en de tomatensalsa.

Tip
Je kan dit gerecht ook koud serveren.
Maak gewoon een extra portie en zet die in de koelkast voor de volgende dag.

Bron: Patapas

Terug