Humus met rode biet

humus_rode_biet (3K)

voor 8 porties

  • 226 g gedroogde kikkererwten
  • 1 grote ui, fijngesneden
  • 450 g rode biet
  • 7 eetl. tahini
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 4 eetl. vers citroensap
  • 1 eetl. komijnpoeder
  • 4 eetl. extra virgin olijfolie

In een grote kom de kikkererwten onder water zetten en een nacht laten weken.
De kikkererwten afgieten en in een grote, zware sauspan scheppen.
Ui toevoegen, onder water zetten en op een middelhoog vuur aan de kook brengen.
1 uur laten koken tot de kikkererwten heel gaar zijn.
Afgieten en 25 cl van het afgegoten kookvocht apart houden en laten afkoelen.
Intussen in een grote sauspan de ongeschilde beetwortel onder water zetten en op een middelhoog vuur aan de kook brengen.
Zacht koken, afgieten en de beetwortel laten afkoelen alvorens de schil te verwijderen en in stukjes te snijden.
De beetwortel in blender of keukenmachine pureren.
Kikkererwten, ui, tahini, knoflook, citroensap en komijn toevoegen en tot een glad geheel mengen.
Terwijl de machine draait langzaam het bewaarde vocht en de olijfolie toevoegen.
Doorgaan met pureren tot het geheel grondig gemengd is.
Een scheutje olijfolie erover schenken alvorens te serveren.

Bron: De Wassende Maan

Terug