Hoorntjes met Gorgonzola en zongedroogde tomaten

hoorntjes_gorgonzola (2K)
voor 8 personen, vegetarisch
  • 200 g bladerdeeg
  • 1 ei losgeklopt
  • grove kristalsuiker
  • olie
  • 50 g Alpro soya Bak en Braad
  • 50 g bloem
  • 30 cl Alpro soya Drink Zonder suiker, Zonder zout
  • 100 g Gorgonzola
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • zwarte peper versgemalen
  • rucola

Laat het bladerdeeg ontdooien en rol het uit tot een lap van circa 30 cm lang en 8 cm breed.
Snij het bladerdeeg in 8 repen.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Maak van aluminiumfolie acht hoornvormpjes.
Borstel deze in met olie en draai er het bladerdeeg omheen.
Begin onderaan en werk naar boven toe, zorg dat het deeg zichzelf een beetje overlapt.
Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en bestrooi de hoorntjes rijkelijk met kristalsuiker.
Bak ze 15 minuten in een de oven.
Laat de hoorntjes afkoelen en verwijder het aluminiumfolie.
Verhit de bak en braad en voeg al roerend de bloem toe, tot een roux ontstaat.
Roer de soyadrink erdoor tot een gladde saus ontstaat.
Verbrokkel de Gorgonzola en snipper de zongedroogde tomaten.
Roer de Gorgonzola en tomaatstukjes door de saus.
Breng op smaak met peper.
Laat de saus afkoelen.
Spuit de saus in de hoorntjes en warm lichtjes op in een oven op 100 °C tot de kaas een beetje smeuïg wordt.
Garneer met een blaadje rucola.

Tip

Je kunt ook kant-en-klare pasteibakjes gebruiken in plaats van de zelfgemaakte hoorntjes.

Bron: Alpro soya

Terug