Herfstpanzanella

Herfstpanzanella

  • 250 g sperziebonen
  • 250 g oud stokbrood of ciabatta, in stukjes
  • 6 à 8 eetl. wijnazijn
  • 6 rijpe tomaten, in kleine stukken
  • 1 rode of gele paprika, in stukjes
  • ½ witte of rode ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • handje uitgelekte kappertjes
  • handvol verse basilicum, gehakt
  • 10 cl olijfolie

Kook de sperziebonen beetgaar in circa 10 minuten.
Spoel koud en snijd in stukjes (jaja, je kunt ze ook voor het koken breken of snijden, ik weet het).
Doe het brood in brokken in een kom en sprenkel er de azijn over, ik denk een eetlepel of 8.
Meng met je schone vingers, proef en stel zo nodig bij; panzanella heeft echt flink azijn en zout nodig om op smaak te komen.
Laat een paar minuten staan.
Voeg de tomaat, sperzieboontjes, paprika, ui, knoflook, kappertjes en basilicum bij het brood en doe er de olijfolie over, plus zout en peper.
Meng opnieuw en laat het een kwartiertje intrekken voor het serveren.
Check voor het serveren opnieuw op smaak.
Meer olijfolie is sowieso goed en lekker.

Bron: Onno Kleyn

Terug