Havermoutpap met snelle kumquatsmarmelade

Havermoutpap met snelle kumquatsmarmelade

voor 2 porties

  • ca. 15 (biologische!) kumquats
  • 1 flinke eetl. (oranjebloesem)honing,
    of een beetje meer rijst- of tarwestroop
  • 75 g fijne havermout 50 cl amandelmelk
  • ½ theel. kaneelpoeder
  • 1 vanillestokje
  • een handjevol amandelen

Was de kumquats goed.
Snijd ze in schijfjes en verwijder de pitjes.
Vang zo goed mogelijk het sap op tijdens het snijden.
Doe de kumquatschijfjes en hun sap in een steelpannetje.
Doe er de honing bij en laat alles op een zacht vuurtje ongeveer een kwartier inkoken.
Roer geregeld en let op dat het goedje niet aanbrandt!
Verwarm de oven voor tot ca. 200 °C.
Strooi de amandelen op een bakplaat en rooster ze enkele minuten in de oven tot ze lichtbruin kleuren
Houd ook hier goed in de gaten dat ze niet aanbranden!
Je kunt de amandelen ook in de pan roosteren, maar ik vind het dan moeilijker om ze gelijkmatig te garen.
Neem een tweede steelpan.
Doe daarin de havermout, de amandelmelk, het kaneelpoeder en het opengesneden vanillestokje.
Gebruik je een ‘nieuw’ vanillestokje, schraap er dan eerst de zaadjes uit en doe ze bij de pap.
Ik gebruik echter meestal een ‘leeg’ vanillestokje waarvan ik de zaadjes eerder gebruikte voor een ander recept
De vanillesmaak trekt toch nog lekker in de pap.
Laat de havermout op een zacht vuurtje indikken tot de gewenste consistentie.
Verdeel de pap over twee kommetjes.
Schep de marmelade erop en strooi de amandelen erover.

Bron: De Groene Prinses
Gepubliceerd door: Samen eco actief, Velt

Terug